15 daagse reis door The Cotswald, Devon en Cornwall

Ontdek The Cotswolds, Devon en Cornwall

Tijdens deze rondreis gaat u The Cotswolds, Devon en Cornwall ontdekken. U verblijft 3 nachten in Bournemouth, 3 nachten in The Cotswolds, 2 nachten in Somerset, 3 nachten in Devon en de laatste 3 nachten in Cornwall. Geniet van de prachtige natuur, de nostalgische dorpjes en de rijke historie.

Dag 1 t/m 4 Bournemouth

Uw mooie reis begint in de leuke badplaats Bournemouth. U wordt welkom geheten in Hotel Miramar.

Bournemouth

Bournemouth is een gezellige stad gelegen aan de kust. Het heeft een prachtig zandstrand van wel 11 kilometer lang, Bournemouth Beach. Vanaf de Boscombe Pier ziet u een schitterend Victoriaans huis staan waar nu een van de belangrijkste musea van Engeland in gevestigd is.

Breng een bezoek aan de 19e eeuwse St. Peter's Church en bekijk hier de prachtige fresco's. Of wilt u meer leren over het leven van de dieren onderwater bezoekt u dan het Oceanarium.

Een stukje Jurassic Route

De Jurassic Route is 95 mijl lang en loopt van Orcombe Point in Exmouth tot Old Harry Rocks nabij Swanage. Er bevinden zich hier rotsen die al zo'n 65 tot 250 miljoen jaar oud zijn . Ook kunt u hier fossielen vinden, er zijn ook speciale fossielen wandelingen. De Jurassic Route staat sinds 2001 op de UNESCO erfgoedlijst en is het enige natuurlijke werelderfgoed in Engeland.

Vanaf Poole vertrekken er boten waarbij u vanaf het water prachtig uitzicht heeft op Old Harry Rock en Swanage. Het eiland Swanage bevindt zich op het schiereiland Purbeck midden in de natuur. U kunt hier ook een treinrit maken met een stoomtrein. Bij Spyway Dinosaur Footprint zijn vanaf het wandelpad Priest's Wat 145 miljoen jaar geleden voetafdrukken gevonden van dinosaurussen. En wilt u genieten van mooie zonsondergangen breng dan een bezoek aan Kimmeridge Bay. Ook kunt u hier fossielen zoeken en is het erg geliefd bij surfers vanwege de hoge golven.

Dag 4 t/m 7 The Cotswolds

Vandaag rijdt u in iets meer dan 2 uur naar uw volgende hotel The Bear of Rodborough gelegen in Stroud, The Cotswolds.

Stroud was vroeger een lakenstad. De wol kwam van de Cotswolds schapen. Een aantal voormalige textielfabrieken die langs de rivier staan zijn open voor bezoek.

Avebury

Op weg naar uw hotel in The Cotswolds rijdt u langs Stonehenge. Vervolgens is het ook zeker de moeite waard om Avebury te bezoeken. Stonehenge staat net als Avebury Henge op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Stonehenge is de bekendste steencirkel van Engeland Dit komt door de grootte van de stenen. De zwaarste stenen wel twintig ton. Men weet nog steeds niet hoe de stenen hier zijn gekomen en waarvoor deze stenen zich diende. Op de langste dag komen duizenden mensen bij elkaar om de zon op de zien komen.

Avebury ligt in het natuurgebied North Wessex Downs. Dit dorpje heeft archeologische vondsten en is een prehistorisch erfgoed. Avebury Henge is een enorme steencirkel en heeft een omvang van bijna 1 kilometer (doorsnee van 335 meter) en is daarmee de grootste ter wereld.

Rondje Cotswolds

U vertrekt vandaag richting Cirencester, de hoofdstad van The Cotswolds. Cirencester was een marktstadje en in de Romeinse Tijd was het na Londen de grootste stad. De Market Place is het centrum van de stad waar meerdere keren per week diverse markten zijn. Op het marktplein bevindt zich ook een van de mooiste kerken van The Cotswolds, Parish Church. De kerk dateert uit 1490 en vanaf de toren heeft u een prachtig uitzicht.

Gloucester, gelegen aan de rivier de Severn werd door de Romeinen gesticht. U vindt hier de Gloucester Cathedral uit de 11e eeuw. Hier zijn onder andere de opnames gemaakt voor de Harry Potter films. Sherlock en Doctor Who. Highgrove House & Garden is de privé residentie van Koning Charles. De tuinen zijn sinds 1996 opengesteld voor publiek. Hier vindt u een zeer gevarieerde verzameling van planten, struiken en bomen.

Stratford-upon-Avon en Oxford

Stratfod-upon-Avon is bekend vanwege William Shakespeare, dichter, toneelschrijver en acteur. William Shakespeare heeft hier bijna zijn hele leven doorgebracht. De schrijver werd hier geboren in 1564. Zijn vader was de burgemeester van Stratford. In Anne Hathaway's cottage heeft Shakespeare met zijn vrouw gewoond. In het huisje ziet u nog originele meubels. De laatste rustplaats van de schrijver en zijn vrouw is de Holy Trinity Chruch. Deze kerk is gelegen aan de oevers van de rivier de Avon. In het Swan Theatre worden regelmatig de toneelstukken van Shakespeare verteld.

Oxford, vooral bekend vanwege de oudste universiteit van Engeland. De universiteit bestaat uit 38 verschillende colleges die door de gehele stad verspreid liggen. Veel colleges van de universiteit hebben een eigen kapel. Christ Church College heeft zelfs een eigen kathedraal. Deze kathedraal is ook gebruikt voor de films van Harry Potter. Trinity College dateert uit de zestiende eeuw. Wandel door de mooie tuinen en het gebouw. Vergeet niet een bezoek te brengen aan de kapel. Magdalen College is een van de mooiste en tevens rijkste colleges van de universiteit van Oxford. Het heeft een prachtige kloostergang en een hertenpark. De brug der zuchten is een overdekte brug die de twee delen van de Hertford College met elkaar verbinden.

Dag 7 t/m 9 Bath en Bristol

Vandaag rijdt u vanuit The Cotswolds naar Somerset. U kunt direct naar het hotel rijden, dit is een ca 2 uur durende rit maar het is ook zeker aan te raden om een bezoek te brengen aan Bath. Deze prachtige stad bestaat al meer dan 2000 jaar en staat als gehele stad op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Bath werd gesticht door de Romeinen rondom de warmwaterbronnen. U mag zelf niet in de baden badderen maar in het moderne Thermae Bath Spa kunt u heerlijk vertoeven.

Het prachtige benedictijnse klooster, Bath Abbey stamt uit de zevende eeuw en is meerdere keren herbouwd. Breng ook een bezoekje aan The Royal Crescent. Deze goudgele huizen zijn hier in een halve cirkel gebouwd in de tijd van Koning George. De huizen kijken uit over Royal Victoria Park. The Cirrus is ook prachtig. De huizen staan hier in drie gelijke rijen en vormen samen een cirkel. De diameter is gelijk met die van Stonehenge. De prachtige Pulteney Bridge stamt uit 1774 en is gebouwd over de rivier de Avon.

Heeft u nog tijd dan kunt u ook nog een bezoek brengen aan de stad Bristol. Deze stad was ooit een van de belangrijkste havesteden van Engeland. De Clifton Suspension Bridge is een hele opvallende brug. Hij is 412 meter lang en hangt over de rivier de Avon. De brug is in 1864 voltooid. Vanaf de Cabot Tower in Brandon Hill park heeft u een prachtig uitzicht over de stad.

Exmoor National Park

Het prachtige Croydon Hall Hotel is gelegen in Exmoor National Park. Het unieke landschap (267 vierkante mijlen) bestaat uit heide, valleien en boerderijen. U kunt hier prachtige wandelingen maken in alle rust en misschien ziet u nog wel wilde dieren zoals de rode herten, zeldzame vlinders en vleermuizen. U vindt hier ook de Exmoor ponies. Ze lopen vrij rond in het park. Er lopen ca. 20 kuddes rond.

Vergeet niet om ook de leuke pittoreske dorpjes te bezoeken die door het park heen verspreid liggen.

Dag 9 t/m 12 Dartmoor National Park

Uw volgende hotel Weeke Barton is gelegen aan de rand van Dartmoor National Park. Dit park bestaat vooral uit heidevelden, geheten de Moors waar het park naar vernoemd is. Het park heeft 3 bezoekerscentra waarvan Haytor het dichtst bij uw hotel ligt. Hier kunt u allerlei informatie vinden.

De Dartmoor Pony leeft hier al sinds de prehistorie en vindt u door het hele park. De rotsblokken, Tors, zijn een andere bezienswaardigheid die u kunt vinden in Dartmoor NP. Het zijn rotsblokken waarvan er meer dan 160 verspreid door het park liggen. Meestal liggen op de top van een heuvel en zijn allemaal uniek. Haytor is de bekendste. Een wandeling om deze Tors heen is ca 10 kilometer.

De Lydford Gorge is een kloof die op natuurlijke manier tussen de rotsachtige heuvels zijn gevormd. De wandeling door de kloof duurt 2 uur. Breng ook een bezoek aan de 28 meter hoge waterval White Lady. In Dartmoor NP liggen ook leuke dorpjes waarvan Ashburton de grootste is. Lustleigh staat bekend om het mooiste dorp. Het park is ook ideaal om te wandelen en te fietsen. De bekendste is The Dartmoor Way. Deze route is ca 173 kilometer lang.

Kasteel Drogo is het laatst gebouwde kasteel van Engeland en stamt uit het begin van de twintigste eeuw. U kunt het kasteel zelf bezoeken maar ook de prachtige tuin met haar rodondendronvallei en de rozentuin. Wilt u meer weten over de geschiedenis van Dartmoor breng dan een bezoek aan het Museum van Dartmoor.Torquay

Ca 40 minuten rijden van het hotel ligt Torquay. Deze stad is gelegen aan een prachtige baai aan de kust. Oddicome Beach is een van het meest bezochte strand. het strand heeft rood zand en kleurrijke strandhuisjes. Als u naar Anstey's Cove wandelt door de bossen heeft u een prachtig uitzicht over de rotsen en kliffen Agatha Christie, de beroemde misdaadschrijfster, is hier geboren en getogen. Ze heeft hier een groot deel van haar leven gewoond. Tijdens het wandelen van de Agatha Christie Mile komt u langs diverse bekende plekken. Via de informatieborden komt u alles te weten over de plek. Het Torquay Museum wordt wel een van de mooiste musea van Zuidwest Engeland genoemd. U leert hier alles over de geschiedenis van dit gebied.

Net buiten Torquay bevinden zich de grotten, Kents Cavern. Onder leiding van een gids kunt u hier zien hoe deze grotten miljoenen jaren geleden gevormd zijn. En zelfs in de vroege Steentijd waren de grotten bewoond. Men heeft hier het oudste menselijke fossiel van Noordwest Europa gevonden. Vergeet niet een jast mee te nemen want er heerst hier een constante temperatuur van 14 graden, ook in de zomer.

Dag 12 t/m 14 Falmouth

Uw laatste hotel St. Michaels Resort is gelegen in Falmouth, gelegen aan de kust van Cornwall.

U kunt hier heerlijk aan het strand een dagje doorbrengen of een aantal bezienswaardigheden bezoeken in en rondom Falmouth. Pendennis Castle is een imposant verdedigingswerk. Door middel van een interactieve tentoonstelling ervaart u het dagelijkse leven van het garnizoen in de ondergrondse verdedigingswerken uit de Tweede Wereldoorlog. Vanaf boven heeft een prachtig uitzicht van de omgeving. Door de strategische ligging gaf het bescherming aan de haven van Falmouth. Het Nationaal Maritiem Museum Cornwall bestaat uit meerdere verdiepingen en leert u over de geschiedenis van de zee en het water. U kunt aan boord van een onderzeeër een indruk krijgen hoe de wetenschappers de zeeën verkenden.

Omgeving van Falmouth

U kunt vanuit Falmouth de veerboot nemen naar het schiereiland Roseland. Op dit prachtige schiereiland kunt u heerlijk wandelen door de mooie vissersdorpjes en bosrijke landschappen. Breng ook een bezoek aan baaitjes en geniet van het uitzicht van de schitterende kliffen.

Een ander schiereiland, Trelissick, is ook zeker de moeite waard om te gaan bezoeken. U vindt hier de prachtige tuinen van Trelissick Garden.

het meest westelijke puntje van Engeland

Vanuit Falmouth rijdt u naar Penzance. Bezoek hier Chapel Street welke dwars door het stadje loopt . U vindt hier veel bijzondere winkeltjes, kleine kunstgaleries. boekwinkeltjes en pubs. Veel huisjes hier stammen uit de 18e eeuw. In sommige huizen kunt u naar binnen en meer te weten komen over wie hier woonden. Een opvallend gebouw is het huis in Egyptische stijl met sfinxen op de voorgevel.

Via de Penzance promenade kunt u naar het dorpje Newlyn lopen. Tijdens deze 2 kilometer lange wandeling komt u diverse restaurantjes tegen. Vlak buiten Penzance vindt u historische plekken zoals de Pipers Standing Stones, Mrry Maidens steencirkels en de Boscawen-un steencirkels. U vindt deze steencirkels op diverse plekken in Engeland.

St. Michaels Mount wordt door middel van Een stenen pad verbonden met het vasteland. Boven op de heuvel ziet u een middeleeuwse kerk en kasteel staan. U kunt de kerk en het kasteel bezoeken. Land's End is het meest westelijke puntje van Engeland. U heeft hier ene prachtig uitzicht over de oceaan en de kustlijn met de ruige kliffen. Met de trein kunt u een rit maken van St. Erth naar St. Ives. De route is ca. 15 minuten en rijdt door het prachtige landschap van Cornwall. Het wordt wel een van de mooiste treinroutes van Engeland genoemd.

Hotel Miramar

Verblijf in dit elegante hotel uitkijkend over zee

Hotel Miramar is waarschijnlijk het meest aantrekkelijke hotel in Bournemouth, daterend uit 1905. He thotel heeft 43 kamers. liggend op de East Cliff met een mooie tuin die afloopt, bijna tot aan de rand van de klif met een panoramisch uitzicht op de Purbeck Hills en het isle of Wight.

Komt u na een dagje terug dan kunt u op het terras genieten van een drankje of misschien wilt u liever een High Tea.

Bekijk hotel

The Bear of Rodborough Hotel

Verblijf in deze voormalige charmante herberg

In de 17e eeuw was het hotel een voormalige herberg. Het is gelegen op 300 hectare land dat behoort aan de National Trust. De kamers zijn huiselijk en charmant ingericht en veel kamers hebben een prachtig uitzicht over de Cotswolds. Het Library Restaurant bevindt zich in het oudste gedeelte van de herberg.

Het hotel is erg geliefd voor wandelaars en golfliefhebbers. De Belted Galloway's waren de eerste koeien die ooit op The Common liepen en nu vooral te vinden zijn rond de 18e hol op de golfbaan.

Bekijk hotel

Croydon Hall

Prachtig gelegen

Croydon Hall is prachtig gelegen aan de rand van Exmoor National Park. De vroegste schriftelijke vermelding van Croydon Hall dateert uit 1221.Toen de plaatselijke Cleeve Abbey in 1198 werd gesticht door cisterciënzer monniken, werd het landgoed Croydon overgenomen als aanvulling op het land van de abdij, waar de producten voor de abdij werden verbouwd.

Een plaquette aan de voorkant van het gebouw uit de 18e eeuw suggereert dat er een Magistrate's Court werd gehouden in Croydon Hall en het gebied werd bekend als Felons Oak, genoemd naar de boom die werd gebruikt voor het ophangen van misdadigers.

Het huis werd aanzienlijk verbouwd in de jaren 1800 en opnieuw in 1907, toen het werd verkocht aan graaf Konrad von Hochberg, een Duitse aristocraat die veel verbeteringen aanbracht aan het pand, waaronder het toevoegen van de Italiaanse tuin.

De elegante periode van Croydon Hall eindigde abrupt met het uitbreken van de Eerste Wereldoorlog toen de graaf terugvluchtte naar Duitsland.

Sindsdien heeft Croydon Hall vele bestemmingen gehad, van een tehuis voor evacués en een school tot een boeddhistisch retraitehuis. Het is nu volledig gerenoveerd en is een exclusief Country House, .

Bekijk hotel

Weeke Barton

Verblijf in een leuke B&B

Weeke Barton is prachtig gelegen in Dartmoor National Park op slechts 20 minuten rijden van Exeter. De B&B is omringd door de Teign Valley met zijn glooiende heuvels, bossen en weilanden. De 6 kamers hebben allemaal uitzicht op de tuin. In de Lounge en de eetkamer zijn houtkachels die op de koudere dagen veel gezelligheid en warmte geven. Het huis heeft een tuin van 5 hectare waar u een petangue baan vindt, een gezellige hoek met een houtkachel. Bij mooi weer kunt u ontbijten in de tuin . In de omgeving is er van alles te doen zoals het maken van prachtige wandelingen waarna u een drankje kan doen in een lokale pub, of het bezoeken van stranden. Na een drukke dag kunt u bij de B&B heerlijk in de tuin zitten of een boek in de lounge lezen uit de bibliotheek.

Bekijk hotel

St. Michaels Resort

Op steenworp van het strand.

U verblijft in het prachtige St. Michaels Resort, een paar stappen verwijderd van het Gyllyngvase strand. Het hotel beschikt over een heerlijke spa waar u ook een massage kunt boeken, een zwembad, en fitnessruimte. Geniet van een heerlijk diner in de restaurants. Kortom een heerlijke plek om Cornwall te ontdekken.

Bekijk hotel

Gastvrije hotelservice
14 hotelovernachtingen in een tweepersoonskamer
Inclusief ontbijt
Uitgebreide Rebel Travel Routebeschrijving met vele tips

Niet inbegrepen
Reserveringskosten
-Overtocht naar Groot Brittannië

Afstand vanaf Utrecht

Afstand ca. 661 km (via Calais)

In het kort

vanaf € 1978
p.p. per 14 nachtenPrijzen en beschikbaarheid

CookiesCookiesCookiesCookies


Om u beter en persoonlijker te helpen, maakt deze website gebruik van cookies.Um Ihnen besser und persönlicher helfen zu können, verwendet diese Website CookiesPer ottimizzare la tua esperienza, questo sito utilizza cookies.Our website uses cookies to personalize and improve your experience.Meer weten?Wollen Sie mehr darüber wissen?Vuoi saperne di più?Want to read more?
Akkoord & sluitenAkzeptieren & SchlieβenAccetta e chiudiAgree & close