13-daagse reis Denemarken en Zweden

Denemarken en Zweden

TIjdens deze leuke reis zult u zowel Denemarken als Zweden bezoeken. In Denemarken kunt u de gezellige hoofdstad Kopenhagen bezoeken en de prachtige natuur ontdekken. Via de Öresundbrug rijdt u naar Zweden toe waar u in 2 verschillende hotels zult overnachten. In Zweden kunt u genieten van de natuur en een bezoek aan de prachtige stad Stockholm zeker niet moet ontbreken.

Dag 1 t/m 4 Net over de grens bij Duitsland

Uw mooie reis begint net over de grens van Duitsland in Tønder. U overnacht de komende 3 nachten in Hotel Tønderhus. De ideale locatie om Zuid-Denemarken te ontdekken.

Nationaal Park Vadehavet (Waddenzee)

Het Deense deel van dit prachtige National Park staat sinds 2014 op de Unesco Werelderfgoedlijst. Het is het grootste Deense nationale park. U vindt hier vele vogels want voor miljoenen trekvogels is het Nationale Park een rustplaats. Een prachtig verschijnsel is Sort Sol (zwarte zon). Dit is een grote groep spreeuwen die zich hier verzamelen in de lente en de herfst voordat zij beginnen aan de trek. Zij vormen grote, zwarte vlekken aan de hemel. Dit kunt u goed zien bij Tønder en Ribe.

Sylt

Het eiland Sylt is het grootste Noord-Friese Waddeneiland. De helft van het eiland bestaat uit beschermd gebied. U kunt het eiland bereiken via de Hindenburgdam.

Het eiland is perfect om per fiets te ontdekken. In List vind u de enige oesterboerderij van Duitsland. Hier kunt u de oesters ook proeven. Vanuit de haven kunt u per boot op zoek gaan naar zeehonden.

Tussen Kampen en Wenningstedt bevindt zich de rode klif. Deze is 52 meter hoog en als de avondzon ondergaat kleurt de klif prachtig rood-goud. De hoogste duin is de Uwe Duin, deze is 52,5 meter hoog. Vanaf het uitkijkpunt heeft u een prachtig uitzicht.

Sønderborg

Het gezellige havenstadje Sønderborg ligt op een uurtje rijden van het hotel. Een deel van deze stad ligt op het vasteland en het oude deel op het eiland Als. Door een brug kunt u beide delen bezoeken. Slot Sønderborg, is een renaissance kasteel waar Koning Christian II jarenlang gevangen heeft gezeten. U kunt de verschillende kamers bezoeken en ook het bijbehorende museum.

In het centrum Dubbøl Banke leert u alles over de geschiedenis van Denen waaronder ook de Duits-Deense oorlog in 1864.

Ribe

Wilt u meer te weten komen over de Vikingen, brengt u dan een bezoek aan Ribe. In het Vikingmuseum vindt u diverse vondsten uit de periode van de VIkingen. Ook ziet u een levensechte constructie van hoe het leven er toen uitzag. In het openluchtmuseum is een heel Vikingendorp nagebouwd. Op het plein van Ribe vindt u de Dom. Deze kerk dateert uit de twaalfde eeuw en is een van de best bewaarde kerken van Romeinse oorsprong. Het oude raadhuis, Gamle Rådhus was van 1708 tot 2007 in gebruik als stadhuis. Het dateert uit de 14e eeuw.

Dag 4 t/m 7 Tåstrup

Vandaag rijdt u via het eiland Funen naar Tåstrup. Het plaatse Odense is de geboorteplaats van de sprookjesschrijver Hans Christian Andersen. U vindt hier ook een museum waar u meer over hem te weten komt. Vervolgens rijdt u langs Nyborg. Het uit de 12e eeuw daterende Slot Nyborg werd vroeger als koninklijk onderkomen gebruikt. VIa de Storebaelt (Grote Beltbrug) bereikt u het eiland Seeland waar uw 2e hotel zich bevindt. In het Taastrup Park Hotel zult u ook 3 nachten verblijven.

Kopenhagen

Uw hotel is op slechts een half uurtje rijden gelegen van Kopenhagen. De wijk Nyhavn is een van de bekendste wijken. Sommige van de gekleurde huisjes zijn al meer dan 300 jaar oud. Hier woonde Hans Christian Andersen. Hier bevinden zich ook allerlei restaurantjes, bars en terrassen. Het beeld van het sprookje de Kleine Zeemeermin is te vinden in de haven en werd als eerbetoon geplaatst voor Hans Christian Andersen. Tivoli, het pretpark welke al in 1844 is gebouwd is zeker de moeite waard om te bezoeken. In Kopenhagen kunt u ook een aantal paleizen bezoeken zoals Slot Christiansborg, Rosenborg en Amalienborg.

Roskilde

Voorheen was Roskilde de hoofdstad van Denemarken. Het kasteel welke in het centrum aan een plein ligt is sinds 1400 de officiële begraafplaats van het Deense koningshuis. Aan het plein vindt u ook het stadhuis, mooie oude panden en een oude kerktoren die u kunt beklimmen.

In het Vikingmuseum kunt u vijf gerestaureerde Vikingschepen bewonderen uit de elfde eeuw.

Odsherred Natuurpark

In dit mooie natuurpark liggen prachtige fiets- en wandelpaden. Doordat het park ann drie kanten zee heeft zijn hier prachtige stranden te vinden. Het Dragsholm kasteel staat bekend dat er veel spoken hier ronddwalen. Het kasteel is in 1215 gebouwd en werd onder andere gebruikt als gevangenis.

Nationaal park Kongernes Nordsjælland

Nationaal park Kongernes Nordsjælland is gelegen in het noordoosten van Seeland. Hier bevinden zich een van de grootste bossen, Gribskov en de twee grootste meren Arresø en Esrum Sø. Kasteel Kronborg staat op de werelderfgoedlijst UNESCO. Het kasteel dateert uit 1420. Kasteel Frederiksborg is het grootste renaissance kasteel van Scandinavië. Het werd in de 17e eeuw gebouw maar helaas werd er in 1859 een groot deel door een brand verwoest. Tegenwoordig bevindt zich hier een museum. Paleis Fredensborg werd in 1719 gebouwd. Het wordt nu nog steeds gebruikt door het Koninklijk Huis voor speciale gelegenheden.

Dag 10 t/m 13 Hestra

Vandaag rijdt u via de Öresundbrug naar Zweden. U overnacht de komende 3 nachten in Hestraviken Hotel & Restaurant.

Malmö

Als u via de Oresundbrug Zweden in rijdt komt u in Malmö. Deze brug is 8 kilometer lang. Malmö is een mix van oud en modern. De 190 meter hoge toren, Turning Torso, is het bekendste gebouw van Malmö.Deze 190 meter hoge toren is een woontoren en is enkele keren per jaar geopend voor toeristen. Als u in het oude centrum loopt zult u het plein Stortorget zien. Het plein is aangelegd in 1540. De gebouwen rondom het plein dateren uit de zestiende eeuw. Vlakbij het plein ligt de wijk Gamla Väster waar u gebouwen vindt in allemaal kleuren.

Jonköping

De leuke stad Jönkoping is gelegen aan het zuidelijkste puntje van het het Vätternmeer. HIer kunt u heerlijk wandelen, naar het strand of kajakken.

In de stad bevindt zich de imposante torenspits van de Sofiakerk. U herkent deze toren direct als u in de stad loopt. In het Roselunds Rosarium kunt u rondwandelen en genieten van de meer dan 600 verschillende soorten rozen.

Vergeet niet om ook een bezoek te brengen aan het Tändsticks Museum. Hier kunt u zien hoe luicifers en doosjes worden gemaakt.

Nationaal Park Storre Mosse

Dit mooie park is het meest zuidelijk gelegen hoogveengebied van Zweden. U kunt op diverse plekken het park binnen gaan. Bij de hoofdingang bevindt zich het bezoekerscentrum waar u meer informatie kunt verkrijgen van het park. Het park heeft meer dan veertig kilometer aan diverse wandelpaden.
Tip: Vergeet niet om waterdichte schoenen aan te doen als u gaat wandelen.

Växjo

Deze leuke stad met gezellige steegjes en straten ligt tussen ontelbare meren. De middeleeuwse Kathedraal is meerdere keren afgebrand geweest en daarna weer opgebouwd. De oudste delen komen uit de 16e eeuw. Het altaarstuk dateert uit 2002. Naast de kathedraal is Linnéparken, ook wel bekend als Linnaeuspark, gelegen.

Aan de rand van de wijk Teleborg bevindt zich de watertoren. Deze toren staat ook bekend als de echotoren. Als u in het midden onder de koepelvormige reservoir gaat staan hoort u, als u wat zegt, de echo.

Dag 10 t/m 13 Op weg naar Fulvik

Vandaag rijdt u via de Oresundbrug Zweden in. U zult overnachten in Fulvik in Stufvenäs Gästgifveri.

Kalmar

Aan de kust bevindt zich de stad Kalmar. Kalmarr Slott bevindt zich op een schiereiland en is een van de best bewaarde renaissance kastelen van Zweden. U kunt dit kasteel bezoeken en de prachtige kamers bekijken. Bij de stadspoort Västerport staan drie huisjes. Tripp, Trapp en Trull. Vlakbij Kalmar ligt de brug naar het op een na grootste eiland van Zweden, Oland. Deze kleurrijke huizen uit de zestiende eeuw zijn de meest gefotografeerde huisjes van Kalmar. In 1765 zijn deze huizen gelukkig niet door de stadsbrand verwoest.

Öland

Öland is het op een na grootste eiland van Zweden en is bereikbaar door de zes kilometer lange brug. De Zweedse koninklijke familie viert hier ook graag vakantie. Paleis Solliden is het zomerverblijf van de koninklijke familie. Het is niet mogelijk om het paleis van binnen te bezoeken maar u kunt wel de prachtige tuin bezoeken. De hoofdstad is Borgholm, u vindt hier winkeltjes en restaurants. Kasteel Borgholm staat bekend als de mooiste kasteelruïne van Scandinavië. Vanaf de toren heeft u een prachtig uitzicht.

In het zuiden lift het natuurreservaat Ottenby. Hoogtepunt voor vogelliefhebbers is de Ottenby Bird Observatory.. U kunt hier meer dan 100 soorten vogels spotten die hier leven. Als u op het eiland rond fietst komt u op verschillende plekken ook windmolens tegen. Ooit waren dit er meer dan 2.000, nu zijn er nog ca. 350 over. De mooiste molens vindt u bij Lerkaka.

Karlskrona

Karlskrona ligt in het zuiden van Zweden aan de kust. Het centrum van deze stad ligt op het eiland Trossö. Hier bevindt zich het plein Stortoget. Bekijk hier de prachtige gebouwen het het standbeeld van Koning Karel XI. Hij is de stichter van deze stad.

De Admiraliteitskerk is de oudste houten kerk van Zweden. De wijk Björkholmen staat op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Hier woonden vroeger arbeiders en ambachtslieden, deze werkte voornamelijk op de scheepswerf. De 300 meter lange touwfabriek, Repslagarbanan, is het langste houten gebouw van Zweden.

Op het eiland Saltö bevindt zich een heerlijk strand.

Hotel Tønderhus

Vlakbij de Duitse grens en het nationaal park

Hotel Tønderhus is centraal gelegen in de stad Tønder, op slechts 5 km van de Duitse grens, in het moerasgebied van Zuid-Jutland bij het Nationaal Park Vadehavet. Het hotel is daarom een perfecte uitvalsbasis voor het verkennen van Zuid-Denemarken. De ruige natuur met de fantastische flora en fauna van het moerasgebied en de Waddenzee is een beleving van een klasse apart.

Bekijk hotel

Taastrup Park Hotel

Dichtbij Kopenhagen

Taastrup Park hotel is een ideaal startpunt voor het verkennen van de stad Kopenhagen. Met de trein of auto bent u zo in het centrum. Het is een charmant 3 sterren hotel met alle moderne gemakken. In de zomer kunt u zelfs ontbijten op het grote open terras.

Bekijk hotel

Hestraviken

Hotel Hestraviken is gebouwd aan het begin van 1900 en is gelegen aan het Algustorpasjön Meer. Het hotel heeft 49 kamers en zijn in diverse gebouwen gelegen. In het hotel bevindt zich onder andere een restaurant, bar en zwembad. In de sauna of in 1 van de zwembaden kunt u heerlijk relaxen en bijkomen van uw dag. Op nog geen 10 minuten rijden vindt u Isaberg. In de winter is dit een geliefd winteroord, in de zomer kunt u hier onder andere prachtig wandelen en mountainbiken.

Bekijk hotel

Stufvenäs Gästgifveri

Verblijf in een oude herberg

Stufvenäs Gästgifveri dateert uit het einde van de 18e eeuw. Het is een klassieke herberg. Het hotel heeft 52 kamers en een gerenommeerd restaurant waar u kunt genieten van traditionele en authentieke gerechten. IN 2007 vond er een inbraak plaats ind e wijnkelder waarbij 6000 flessen werden gestolen uit een 17-jaar oude verzameling met een waarde van € 2.677.642. Inmiddels is men weer begonnen met de wederopbouw en staan er alweer 3500 flessen. Vanuit de spa heeft u een prachtig uitzicht op de Straat van Kalmar.

Bekijk hotel

Inclusief

Gastvrije hotelservice
12 overnachtingen in 2-persoonskamer
Ontbijt in buffetvorm
Rebel Travel Route Master

Niet inbegrepen
Reserveringskosten

Afstand vanaf Utrecht

Circa 627 kilometer

In het kort

Combinatie van Denemarken en Zweden
Natuur
Stockholm

vanaf € 1149
p.p. per 12 nachtenPrijzen en beschikbaarheid

CookiesCookiesCookiesCookies


Om u beter en persoonlijker te helpen, maakt deze website gebruik van cookies.Um Ihnen besser und persönlicher helfen zu können, verwendet diese Website CookiesPer ottimizzare la tua esperienza, questo sito utilizza cookies.Our website uses cookies to personalize and improve your experience.Meer weten?Wollen Sie mehr darüber wissen?Vuoi saperne di più?Want to read more?
Akkoord & sluitenAkzeptieren & SchlieβenAccetta e chiudiAgree & close