16-daagse reis van Göteborg naar Stockholm

Dag 1 t/m 4 Omgeving Göteborg

Uw mooie reis door Zweden begint in Lerum, een dorpje op ca. 25 minuten rijden van Göteborg. U wordt welkom geheten in Hotel Aspenäs Herrgård.

Göteborg

Göteborg is een leuke stad met veel grachten. De reden hiervan is dat de stichter van Göteborg de stad op Amsterdam wilde laten lijken. U kunt de stad heel leuk met een boottocht leren kennen. De wijk Haga is bij vele mensen erg populair. Deze wijk heeft mooie gebouwen en gezellige restaurantjes. De botanische tuin is een van de mooiste van Europa. Het heeft een oppervlakte van 175 hectare waar u onder andere een Japans bos kunt bezoeken en een collectie van meer dan duizend orchideeën. Net buiten het centrum bevindt zich het amusementspark Liseberg.

Archipel van Göteborg

Voor de kust van Göteborg liggen veel kleine eilanden die zowel bewoond als onbewoond zijn. U vindt hier de typisch rode Zweedse huisjes.

De zuidelijke archipel is helemaal autovrij. U kunt hier heerlijk fietsen en wandelen. Strysö is het grootste zuidelijke eiland. Het noordelijke deel kunt u wel met de auto naar toe. Vanaf Lilla Varholmen kunt u de ferry nemen naar het eiland Höno. Vanaf dit eiland kunt u andere eilanden bezoeken die door bruggen met elkaar verbonden zijn.

Tjörn

Dit prachtige eiland ligt op een uurtje rijden van het hotel. U kunt het eiland via een brug bereiken. Maar ook dit eiland is perfect om per fiets te ontdekken. Dit eiland is vooral bij kunstenaars erg geliefd. In het plaatsje Pilane wordt jaarlijks in de zomer een beeldententoonstelling gehouden. Sommige beelden staan hier ook permanent.
Vergeet niet om naar Tjörnehuvud te rijden. U loopt hier via een trap naar een uitkijkpunt war u kunt genieten van het prachtige uitzicht.

Dag 4 t/m 7 Deje

U rijdt via de westkant van het Vänern meer naar het noorden naar uw tweede hotel Dömle Herrgård. Dit hotel is gelegen in het dorpje Deje. Vergeet niet onderweg af en toe te stoppen en te genieten van de mooie uitzichten op het meer.

Karlstad

Op een half uurtje van Deje ligt Karlstad. Deze stad ligt aan het Vänernmeer. Het Vänernmeer is het grootste meer van Zweden. In dit meer liggen ook meer dan 22.000 eilandjes.

Stora Torget, het plein bevindt zich in het centrum van Karlstad. Dit plein werd aangelegd nadat een brand de stad in 1865 verwoestte. Aan het plein vindt u ook het stadhuis. Een bekende bezienswaardigheid is de Ostra bron. Deze oude stenen brug wordt ook de Gamla Stenbron. Deze brug is 168 meter lang en hiermee de langste stenen brug van Zweden. In het noorden van de stad ziet u een van de grootste knäckerbrötfabrieken van Zweden, Wasa.

Vänernmeer

Het Vänernmeer is een van de grootste meren van Europa en het grootste meer van Zweden. In het midden van het meer vindt u het Nationale Park Djüro. Dit Nationale Park bestaat uit meer dan dertig eilandjes, Djüro is het hoofdeiland. Het is een aanrader om een boot te huren en op deze manier het gebied te verkennen. Er bevinden zich hier vogelreservaten. Tijdens de broedperiode zijn deze niet toegankelijk.

Wilt u even heerlijk ontspannen dan kunt u dit aan de prachtige stranden rondom het meer doen.

Dag 7 t/m 10 Op weg naar Orsa

De route naar Hotel Fryksås is ca. 3,5 uur rijden. Het is echter wel erg leuk om onderweg de dorpjes Sunne, Hagfors en Ekshärad te bezoeken.Sunne

In Sunne kunt u de stenen kerk uit 1888 bezoeken. De kerk dateert echter al uit de dertiende eeuw maar werd in 1886 door een brand verwoest. In het openluchtmuseum kunt u diverse historische gebouwen bekijken waaronder een schoolmuseum, smederij en een oud winkeltje. Het hoofdgebouw dateert uit 1957. Het museum, Sundsbergs Gård, ligt vlakbij het centrum. Het landgoed waar het museum zich op bevindt was de inspiratiebron voor de roman Gösta Berling's Sage van Selma Lagerlöf. Zij is een van de beroemdste schrijfsters van Zweden. Ieder jaar worden hier onder andere tentoonstellingen gehouden. Naast dit museum bevindt zich hier ook het tandartsmuseum, textielkamer en het bosmuseum.

Ten zuiden van Sunne ligt een prachtige tuin, Rottneros Park, met diverse bloemen en sculpturen. Ieder jaar worden de bloembedden ontworpen door diverse tuinders. Het park ligt aan het Frykenmeer.

Hagfors en Ekshärad

Vervolgens komt u langs Hagfors. Het mooiste uitzicht op Hagfors heeft u vanaf de uitkijktoren bij Värmullsåsen. Deze ligt op 426 meter hoogte. U kunt deze uitkijktoren per auto bereiken. In het spoorwegmuseum kunt u onder andere oude stoomlocomotieven en wagons bekijken. De oudste machine is het Stoompaard uit 1862.

Ekshärad is gelegen aan de rivier Klarälven. Dit dorp heeft zijn eigen zweedse dialect, Ekshäring. IN het centrum vindt u de zeventiende-eeuwse kerk. Deze kerk is rond 1686 gebouwd. Een andere bezienswaardigheid is de Brattfallet waterval. In het openluchtmuseum Hembygdsgård kunt u een oude boerderij bekijken en een oude molen. U kunt in Ekshärad ook leuke handgemaakte producten kopen.

Het Siljan-meer

Het Siljan meer is het grootste meer van Dalarna en het zesde meer van Zweden. De houten paardjes, Dalapaardje, zijn het symbool voor deze provincie, Dalarna. Vroeger werden deze paardjes gemaakt door de houthakkers als zij in de bossen verbleven. Rondom het meer zijn leuke dorpjes om te bezoeken zoals Leksund. Dit dorpje ligt aan de oever van het SIljan meer. Hier vindt u de Leksand knäckebrödfabriek., de eerste knäckebrödfabriek van Zweden. Mora is bekend als de finishplaats van de langlaufwedstrijd, de Vasaloppet. Gedurende de zomer kunt u deze route te voet of op de fiets volbrengen. Wanneer u het dorpje Rättvik binnenrijdt ziet u meteen de 628 meter lange Långbryggan. Deze loopbrug is in 1895 gebouwd . Hierdoor kon de veerboot aanmeren. Zonder deze brug is het water te ondiep voor de veerboot om hier te varen. Deze veerboot vertrekt naar Leksand en Mora. In Falun bevindt zich de Falu Grave kopermijn. Eeuwenland werd hier zwavel, zink en lood gedolven. De mijn,, mijnwerkershuizen en stad staan op de werelderfgoedlijst UNESCO. Naast de mijn bevindt zich de verffabriek die de rode verf, Falu Rödfarg, maakt. Deze verf is de kleur van vele huizen en schuren in Zweden.

Dag 10 t/m 13 Gysinge

Vandaag rijdt u door naar hotel Gysinge Herrgård. Dit prachtige hotel ligt aan de rivier Dalälven vlakbij Färnebofjärden National Park. Onderweg naar Gysinge kunt u het dorpje Borlänge bezoeken. U vindt hier aan de rivier de Tunabygdens Gallemlgård. Diit is een van de oudste boerderijen van Zweden. Hier vinden jaarlijks onder andere midzomervieringen plaats en kerstmarkten.
Het Gyllbergen Natuurreservat is ook zeker een bezoek waard. Dit gebied bestaat uit moerassen, dennenbossen, diepe valleien en rivieren. U vindt hier geen aangelegde wegen. Vergeet niet een bezoek te brengen aan de tien meter diepe kloof, Dragsbergatan.

Sala

Op drie kwartier rijden van het hotel ligt het plaatsje Sala. Sala is bekend vanwege haar zilvermijn, ooit de grootste zilvermijn van Europa. In de vijftiende eeuw werd hier al zilver gedolven. Het was een van de meest productieve mijnen ter wereld. Tegenwoordig is de mijn niet meer in gebruik mar u kunt onder leiding van een gids wel de mijn bezoeken. Rondom de mijn is een infrastructuur van dammen aangelegd om de waterstromen te beheren voor onder andere als aandrijfkracht voor de pompen maar ook om het onder water lopen van de schachten tegen te gaan.

Universiteitsstad Gävle

Gävle is de oudste universiteitsstad van Norrland. De stad is opgericht in 1446. Door de hout- en ijzerindustrie groide de stad. Echter vindt u helaas niets meer terug van deze geschiedenis doordat een brand in de achttiende eeuw alles verwoestte. In de wijk Gamla Gefle vindt u leuke autovrije straatjes met gekleurde houten huisjes. Deze wijk ligt ten zuiden van d rivier Gavleån. In het gevangenismuseum kunt u goed zien hoe de gevangenen hier vroeger leefden. Het oudste deel van de gevangenis dateert uit de achttiende eeuw.

Dag 13 t/m 16 Richting Stockholm

Vandaag rijdt u alweer naar uw laatste hotel Lejondals Slott. U zult hier heerlijk genieten in dit prachtige kasteel. Stockholm is op een klein uurtje rijden gelegen. Op weg naar uw hotel is het een aanrader om via de universiteitsstad Uppsala te rijden. Deze prachtige stad heeft een rijke geschiedenis en is de vierde grootste stad van Zweden. In de bibliotheek kunt u de prachtige zilveren bijbel uit de zesde eeuw bewonderen. De prachtige kathedraal is de plek waar diverse Zweedse vorsten gekroond zijn en waar Koning Gustac Vasa zijn graf te bezichtigen is in de prinsenkapel. In de schatkamer bevindt zich een unieke collectie van gouden en zilveren voorwerpen en middeleeuws textiel waaronder de gouden mantel uit de Middeleeuwen van Koningin Margareta. De universiteit van Uppsala is hier al sinds de 15e eeuw gevestigd. De stad staat verbonden met Carl Linnaeus. Deze botanicus uit de 18e eeuw heeft overal zijn sporten achtergelaten in de stad met prachtige tuinen. Net buiten Uppsala bevindt zich Gamla Uppsala. Hier bevinden zich grafheuvels en terpen van Vikingkoningen. IN het museum kunt u een collectie zien uit de ijzertijd.

Stockholm

Stockholm, de hoofdstad van Zweden ligt op een klein uurtje rijden van het hotel. Deze stad wordt ook Venetië van het Noorden genoemd. De stad is gebouwd op veertien eilanden en zijn door middel van bruggen met elkaar verbonden. In Stockholm staat het Koninklijke Paleis. De koninklijke familie woont hier echter niet meer. Met haar 600 kamers is het een van de grootste paleizen ter wereld. De wisseling van de wacht vindt nog steeds regelmatig plaats en is zeker de moeite waard om te bekijken. In de Storkyrkan, de kathedraal, vinden alle kroningen plaats evenals de huwelijken van de Zweedse familie. De kathedraal stamt uit 1279 en is daarmee een van de oudste gebouwen van Zweden. De Oude Stad, Gamla Stan is het oorspronkelijke centrum van Stockholm en is gelegen op onder andere de eilanden Stadsholmen, Riddarholmen en Helgeansholmen. Deze wijk dateert uit de 13e eeuw maar de meeste gebouwen zijn uit de 18e en 19e eeuw. Het centrum van deze wijk is het plein Stortorget. U vindt hier leuke restaurantjes en cafés.

Orebro

Orebro, een universiteitsstad, is sinds de tweede helft van de 19e eeuw bekend om z'n schoenenproductie. Kasteel Orebro dateert uit de 14e eeuw toen het kasteel nog gebruikt werd als gevangenis. Hierna werd het gebouw een echt kasteel welke u kunt bezoeken. De hoofdstraat in de oude binnenstad bestaat aan een kant uit allemaal rode houten huizen die stammen uit de 17e tot 19e eeuw. Deze huizen zijn vanuit andere delen van de stad naar deze plek verplaatst.

Dag 16: De thuisreis (ca 1451 km)

Vandaag is helaas de laatste dag van deze rondreis aangebroken. Rebel Travel wenst u wel thuis!

Aspenäs Herrgård

Aspenäs Herrgård is een 200 jaar oud landhuis maar volgens legendes stonden hier al in 1400 gebouwen. Men zegt dat hier ook een klooster heeft gestaan maar dat weet niemand zeker. In 1967 opende het hotel. Het hotel beschikt inmiddels over 112 kamers. Het is prachtig gelegen naar het meer van Aspen. U kunt hier heerlijk genieten van de rust maar in twintig minuten bent u in Gotenburg. U kunt heerlijk eten in het restaurant.

Bekijk hotel

Hotel Dömle Herrgård

In prachtig Värmland

Dömle Herrgård Spa & Resort biedt een complete ervaring in een fantastische omgeving in het hart van Värmland. Geniet van eten en drinken uit een eersteklas keuken of ontspan in de ultramoderne spa- en ontspanningsruimte met eigen strand, midden in de bossen van Värmland en toch dichtbij cultuur, stadsleven en veel belevenissen. Geniet van een goede nachtrust in prachtige kamers – tussen droom en werkelijkheid.

Bekijk hotel

Fryksås Hotel

Regio Dalarna

Met uitzicht op de meren en blauwe bergen, met de wildernis voor de deur, is Fryksås Hotel de perfecte uitvalsbasis om Dalarna te verkennen. De regio heeft een prachtige natuur met vele bossen, watervallen, meren, wandel en fietsroutes. Na een actieve dag kunt u heerlijk dineren in het restaurant of een drankje drinken aan de bar.

Bekijk hotel

Hotel Gysinge Herrgård

Tussen de bossen

Wanneer u naar Gysinge Herrgård komt, wordt u opgewacht door een fantastische omgeving, rustgevende bossen en glinsterend water. Hier verblijft u vlak naast de rivier de Dalälven, vlak bij het nationale park Färnebofjärden, in een oude smederijgemeenschap uit de 17e eeuw. U kunt ontbijten, lunchen en dineren in het restaurant, ontspannen in de sauna of sporten in de buitengym.

Bekijk hotel

Hotel Lejondals Slott

Overnachten in een kasteel

Het 4 sterren sprookjeskasteel Lejondals Slott ligt bij Lejondalssjön in Bro, ten noorden van Stockholm. Ervaar de Spa - een groene oase met een verwarmd zwembad, sauna en uitzicht op het meer. Drink een drankje aan de bar en speel een potje biljart. Elke ochtend wordt er een kasteelontbijt met een Engels tintje geserveerd. Overnacht in een van de comfortabele en stijlvol ingerichte kamers.

Bekijk hotel

Gastvrije hotelservice
15 overnachtingen in 2 persoonskamer
Ontbijt in buffetvorm
Rebel Travel Route Master

Niet inbegrepen
Reserveringskosten

Afstand vanaf Utrecht

Circa 1093 kilometer

In het kort

Stockholm
Göteborg
Prachtige natuur afgewisseld met cultuur

vanaf € 1569
p.p. per 15 nachtenPrijzen en beschikbaarheid

CookiesCookiesCookiesCookies


Om u beter en persoonlijker te helpen, maakt deze website gebruik van cookies.Um Ihnen besser und persönlicher helfen zu können, verwendet diese Website CookiesPer ottimizzare la tua esperienza, questo sito utilizza cookies.Our website uses cookies to personalize and improve your experience.Meer weten?Wollen Sie mehr darüber wissen?Vuoi saperne di più?Want to read more?
Akkoord & sluitenAkzeptieren & SchlieβenAccetta e chiudiAgree & close